• гр.София, ул. Цар Асен 11
  • 0896 14 44 24

Социологическо проучване, проведено сред 668 дами е показало доста интереси данни

19.04.2016 (1502)

Всяка пета българка спи с мъжа на най-добрата си приятелка. В същото време нашенките в никакъв случай не могат да бъдат определени като меркантилни.

Социологическо проучване, проведено сред 668 дами по поръчка на FOX Life, е показало доста интереси данни. Основна цел в него е да се разбере повече за женското приятелство.

Дамите са запитани с кой персонаж от сериала Сексът и градът определят своята най-добра приятелка. Повечето се спират на Шарлот и Саманта, докато под 10% гласуват за разкрепостената Саманта.

От проучването става ясно, че за българката трите най-важни неща са семейството, приятелите и кариерата. Парите и богатствата не са сред важните за нея неща, което е така дори сред по-заможните дами, участвали в проучването.

Оказва се, че необвързаните приятелки общуват лично, докато омъжените – по телефона. Смс-ите почти напълно са излезли от употреба и са заменени с безплатните апликации за общуване, с които всяка втора дама общува. Дори да са заедно обаче, дамите не отделят поглед от телефоните си.

Когато са сред хора, предпочитат да си кажат важните неща, като си разменят съобщения. Основно място в приятелските им отношения заема мобилният телефони, тъй като Фейсбук е един от универсалните начини да поддържаме връзка.

Сред интригуващите факти място намира фактът, че днешните жени не обичат толкова кафетата и ресторантите, колкото срещите в парка и това да си ходят на гости.

70 на сто от истинските приятелства между дамите са продължали повече от 10 години. В по-голямата си частност те са започнали в училище.

Социологическото проучване обаче е установило и че всяка пета жена е спала с мъжа или с бивш партньор на своя близка приятелка. В същото време до 60% от запитаните са категорични, че лъжата е нещото, което може да ги накара да прекратят дългогодишно приятелство.