Как да разпознаем изневярата

Къде започва изневярата - от емоционалното обвързване или от физическия контакт

16.05.2016 (6391)

Изневярата изглежда толкова осъдителна за тези, които не изневеряват, колкото оправдана за тези, които изневеряват. Макар повече да страдат от последствията от мъжката изневяра, жените далеч не са по-верният пол.

Белези на изневярата
Независимо дали на хората, които имат проблем с вдигането на ципа си, ще им хареса тази статия или не, фактите са, че изневярата оказва опустошителен ефект върху индивида, семейството като такова и разбира се, върху децата на двойката, преживяла изневяра. Разбира се, процесът към възстановяване е напълно осъществим, но той съвсем не е толкова лесен и бърз.
Един често задаван въпрос е "Как да разбера дали партньорът ми кръшка?" Съществуват белези, които могат да говорят за наличието на извънбрачна връзка. Разбира се, не ставайте подозрителни, не подскачайте, ако забележите наличието на някой от тези белези и не насочвайте пръст към партньора си, докато не сте се убедили във фактите.

Белег 1: Игнориране и избягване на партньора
Твоят партньор може да изглежда вглъбен, странен и много фокусиран, само че не на теб. Може да започне да пренебрегва своите домашни отговорности, децата и дори - кариерата си.

Белег 2: Често сравняване на партньора с някой друг от противоположния пол.
Ако в семейството твоите действия са сравнявани често с действията на някой друг, напълно е възможно този някой да е идеалът на партньора ти за мъж/жена и да е налице връзка. Доброто ниво на взаимоотношенията между вас също не са гаранция, че изневярата няма да се случи точно на теб. Изневярата се случва най-често с някой, който е част от общността, от която е част партньорът ти - общ приятел, съсед, колега и е предимно по инициативата на "другата персона".

Белег 3: Защитна реакция от страна на партньора
Колкото повече време отделяш, за да убедиш партньора си, че съществува проблем, толкова по-защитен става самият той и се привързва към другата личност.

Белег 4: Липса на комуникация и сексуално общуване
Мълчанието, несподелянето, вглъбяването в себе си, нежеланието за секс и сексуалното избягванеса също възможни белези за изневяра.

Изневярата е сложен процес и информираността е първата стъпка към възстановяването.