Може ли да ви следят чрез мобилния телефон

Може ли да ви следят чрез мобилния телефон

25.04.2017 (5688)

Телекомуникациите се развиха толкова много, че мобилните телефони са вече нищо повече от няколко милиметрови GSM апарати с мулти функции – камера, видео, аудио софтуер, микрофон за разговори, операционна система, досущ като един малък преносим компютър. 

И също като един компютър, GSM телефонът може да бъде хакнат. Да, съвсем сериозно, има си и пирати, които преслушват мобилните телефони, посредством специални шпионски софтуери. Тяхната цел е да се доберат до ценна информация, която биха използвали за източване на дебитната или кредитната ви карта например. Друг, който би могъл да ви следи и подслушва може да е най-близкият ви човек, ако сте му дали повод за ревност или просто така профилактично, да не би да се объркате и да съгрешите. Сякаш има право да го прави, но това е друга тема.

Ако все още не вярвате, че може спокойно да ви подслушват GSM-а или следят, нека ви обясним накратко, как става инсталирането на подслушвателен софтуер. Взели сте си чисто нов мобилен апарат и нямате търпение да се похвалите у дома, на съпруга или съответно съпругата, приятели, близки, роднини.

И така щастливи се запътвате към вкъщи и апарата обикаля ръцете на всичките ви роднини, като накрая молите милото да го прибере, тъй като той или тя е по-настоятелен, когато става въпрос за вашите роднини. И така го оставяте насаме с новото съкровище. И той или тя само това е чакал/а. Ако вече си е имал планове, че ще ви следи тъй като се държите прекалено съмнително, ето и нов телефон отнякъде се появи, въпреки че нямате толкова много доходи, то това е идеалният момент, когато да осъществи плана си.

Това, което трябва да направи отнема само няколко минути – трябва да инстралира шпионския софтуер на вашия телефон, това може да стане и през неговия телефон, като го прехвърли на вашия с помощта на блутуут или инфтачервен порт, ако все още има такива телефони. (как се подслушва мобилен телефон видео)

После само трябва да промени софтуера на приемане и оттук нататък телефонът ви не му/й трябва. Ще ви ги върне с мила усмивка и с думите колко невероятно красив е, и какъв вкус имате. А в същото време ще отскочи или до магазина или ще отиде до другата стая да почете.

Оттам само трябва да набере номера на сим картата ви и проследяващия софтуер ще се активира, като или ви изпрати безобидно съобщение, което при отваряне ще задейства микрофона на телефона ви, превръщайки го в приемник, или просто изпращайки ви някаква реклама от вашия оператор.

И в двата случая няма да разберете първоначално какво става.

Оттам нататък съвсем безпрепятствено ще може да ви подслушва GSM-а и да ви крои шапка, както се казва. Но тъй като консумацията на енергия става двойна, заради предаването през микрофона на телефона, батерията ще започне да се изтощава много по-бързо, а и самият телефон може да се държи и доста странно. Което, ако е нов може да отдадете на бъг в софтуера на самия GSM телефон или пък на изработката и сглабянето на елементите. Ако обаче го занесете на ремонт, техниците може и да успеят да засекат шпионския софтуер.

А оттам нататък остава да си спомните на кого сте го оставяли. Успеете ли да достигнете до истината имате два варианта – или да вдигнете невероятен скандал или да отговорите със същото – с неговите камъни по неговата глава. А и може да откриете защо ви следи без да има, поне според вас, повод. В някои случаи хората, които мамят половинките си, се застраховат като самите те започват да следят. Няма много голяма логика, но е факт.

Ако пък съпругът или съответно съпругата, страда от болезнена ревност, един откровен разговор може и да свърши работа.